Bulguras
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Ekologiškas bulguras DU MEDU (500g.)
Bulguras
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Bulguras - tai išskobtas kviečio vidurys. Paruoštos „bulgur" kruopos yra riešutų skonio, ilgiau kramtomos, pagal maistingumą turtingesnės už ryžius ar kuskusą, turi daugiau maistinių skaidulų, baltymų, vitaminų ir mineralų: sudėtyje yra daug kalcio, fosforo, geležies.
Paruošimas: nuplauti bulgurą ir keliolika minučių jį pamirkyti šaltame vandenyje. Virti vandenyje santykiu 1:2 7-8 min, leisti dar 5 min pabrinkti.
100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1576 kJ/342 kcal; riebalai - 1,3 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,2 g; angliavandeniai - 63,4 g, iš kurių cukrų - 0,4 g; baltymai - 12,3 g, druska - 0,04 g.